2 juni beginnen we weer, lees hier hoe dat eruit ziet!

Update: Lees hieronder het allerlaatste nieuws rondom de opening van onze school.

Aan ouders/verzorgers en leerlingen

Betreft: informatie start onderwijs op school

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

Vanaf dinsdag 2 juni gaat onze school weer fysiek leerlingen ontvangen. De veiligheid en gezondheid van onze leerlingen en medewerkers staat daarbij voorop. We zijn daarom al druk bezig om ons voor te bereiden op de komende heropening.

De regering heeft ook aangegeven dat de heropening van de VO-scholen het openbaar vervoer niet extra mag belasten. Het is dus de bedoeling dat leerlingen lopend of op de fiets naar school komen. Of dat ouders hun kind naar school brengen. Onze docenten gaan deze week inventariseren hoe leerlingen naar school toe komen en of daar nog hulp bij nodig is.

Veel aandacht voor hygiëne

Er wordt met bijzondere aandacht gekeken naar hygiëne en schoonmaak in onze school. NUOVO Scholengroep organiseert dit centraal. Zo worden alle schoolgebouwen voorzien van desinfecterende gel/spray en oppervlaktespray. Ook wordt eer extra schoon gemaakt. Vooral contactpunten en toiletten worden extra schoon gemaakt. Verder worden de basisregels goed zichtbaar gemaakt met banners, vloerstickers, looplijnen en hesjes. We plaatsen plastic schermen waar nodig, plus posters en raamstickers met instructies.

Dit is hoe we het willen doen:

Belangrijk! Alleen als we ons houden aan de regels, kan er weer onderwijs plaatsvinden op onze school. We hebben elkaar echt gemist, maar gaan elkaar niet knuffelen, omhelzen en boksen geven. We hebben hard gewerkt om na te denken over een programma en willen graag van jullie weten of dit werkt. We gaan dan ook heel vaak vragen aan jou en je ouders of dat wat je aangeboden krijgt past bij wat je wilt leren.

Ook belangrijk!

Ben je ziek?

· Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.

· Heeft iemand in je gezin koorts en/of benauwdheid? Dan blijf je thuis.

· Heb je zelf koorts en ben je ziek dan blijf je thuis. Pas als je 24 uur lang geen klachten hebt mag je weer naar buiten.

Hoe gaan we weer starten op Pouwer College?

Reizen:

Leerlingen komen met de fiets, lopend of worden met de auto gebracht. Dit zal gespreid plaatsvinden zodat niet te veel leerlingen tegelijkertijd staan te wachten. Aan de zijkant van de school is het mogelijk om de fiets, scooter of brommer te stallen. Dit gebeurt dus niet op de oude vertrouwde plek.

Ontvangst:

- Leerlingen komen binnen via de zijdeur van de school en worden opgevangen door docenten, jongerenwerkers en huismeesters. Zij geven je aanwijzingen.

- Leerlingen en docenten volgen de aangegeven looproute in en buiten de school, deze wordt van tevoren in een video gedeeld met de leerlingen.

Onderwijs Pouwer College

- We starten met individuele gesprekken, fysiek op school, om leerlingen te zien en te spreken

- Leerlingen zullen in kleine groepjes op school komen en les krijgen

- Je blijft gedurende de lessen in hetzelfde lokaal op 1,5 meter afstand van je docent en medeleerlingen

- Eventuele pauzes vinden ook plaats in het lokaal, neem dus zelf eten mee

- Gedurende de dag maken we zo min mogelijk gebruik van de wc

- Leerlingen volgen een programma wat aansluit bij wat de leerling nodig heeft

- Leerlingen volgen praktijk- en theorielessen en oriënteren zich op wat ze volgend schooljaar kunnen en willen doen

- Stages die mogelijk zijn doordat leerlingen veilig kunnen werken en de begeleider op de werkplek er vertrouwen in heeft om een stagiaire te begeleiden zijn nog steeds mogelijk (dit is voor een aantal leerlingen in de afgelopen periode helemaal niet gestopt)

Naar huis

- Via de achterdeur naar buiten

- Onder begeleiding van docenten

- Direct naar huis en niet blijven hangen in de omgeving van de school

- Schooltijden en rooster worden gecommuniceerd met ouders

Als u nog vragen heeft, dan kunt u altijd contact opnemen met de coach van uw kind.

We hebben er zin in! Tot snel!

Namens het team van Pouwer College,

met vriendelijke groeten,

Maurits Depla directeur

Ook interessant