Excursie naar Wits vastgoedonderhoud

Op 17 september zijn een aantal docenten met een groepje leerlingen naar Zuilen gegaan voor een excursie, met als doel om kennis te maken met een mooi bedrijf en om de leerlingen te laten oefenen met het presenteren van zichzelf (een pitch te houden). DIt heeft geresulteerd in een stageplek voor een leerling en wellicht nog meer de komende tijd.

Een kort verslag:

We werden hartelijk ontvangen door de voorman Sacha en de directeur eigenaar Jacob van Wits. Na een korte uitleg zijn we in Zuilen (Bij winkelcentrum Rokade) door de wijk gaan lopen en hebben uitleg gekregen over het werk dat Wits doet. Zij doen de renovatie van het timmerwerk en het schilderwerk voor de woningcorporaties in deze wijk. De leerlingen hebben goede vragen gesteld en waren geïnteresseerd. We hebben de schilders aan het werk gezien en met hen gepraat.

Terug bij de keet hebben de leerlingen gepitcht.

Dit was echt super. De feedback was zeer positief. Na de pitches werden er nog vragen gesteld en geïnventariseerd welke leerlingen graag in de bouw willen werken. Uiteindelijk zijn er 3 leerlingen geïnteresseerd in deze richting.

De volgende stap is dat er een leerling wordt uitgenodigd voor een stageplek. Met Wits hebben we de afspraak om stapsgewijs samen te gaan werken. Eerst één stageplek en dan in januari de volgende. Voor de leerlingen die stagelopen wordt gedurende de stage gekeken naar de voortgang met als doel de stage in een Boris traject te laten overgaan.

Wits heeft ervaring met het opleiden van leerlingen en wil graag met onze leerlingen aan de slag.