Brugklas

Superspannend! Je gaat binnenkort naar de brugklas en bent dan een jaar lang ‘brugklasser’. Je was op je vorige school een van de oudsten en je bent hier voorlopig een van de jongsten. Je zult je dan weleens klein voelen tussen al die groten hier, maar wij zijn er om jou daarbij te helpen. ‘Wij helpen elkaar’ zal je vaak gaan horen bij ons op school!

Op het Pouwer College begrijpen we goed dat het heel spannend is om naar een andere school te gaan en dat je graag snel veel informatie wilt hebben, zodat je weet waar je aan toe bent. Wij beginnen daarom met een introductieprogramma, zodat je je nieuwe school en je nieuwe docenten snel leert kennen.

In het eerste jaar zal je erachter komen wat praktijkonderwijs nu precies is en wat je er later mee kan worden. In het eerste jaar krijg je rekenen en taal in een klas met zestien leerlingen. Ook krijg je praktijkvakken en die volg je in groepjes van acht leerlingen. Zo kunnen wij goed ontdekken wie jij bent, wat je goed kan en wat je heel leuk vindt om te doen.