Over ons

Pouwer College is een kleine en bijzondere school voor praktijkonderwijs in Utrecht. Op onze school ontdek je wat je leuk vindt, wat je goed kan en wat je wilt leren. Jouw eigen kracht ontdekken, daar gaat het om op onze school. Je leert bij ons vooral door te doen en ons onderwijs en de begeleiding zijn afgestemd op jouw talenten, jouw leertempo en jouw mogelijkheden. Nieuw op onze school is de praktijkgerichte leerroute MPower.

Sterk onderwijs met praktijk en vmbo

MPower hebben wij samen met het Trajectum College(vmbo) ontwikkeld. Tijdens deze leerroutekan je als leerling van het praktijkonderwijs vakken volgen op vmbo-niveau. Ook kun je doorstromen naar het mbo als jij daar aan toe bent. Je krijgt hiervoor de begeleiding die jij nodig hebt.

Levensechte opdrachten

Op school werk je aan levensechte opdrachten van bedrijven. Zo word je goed voorbereid op de beroepspraktijk. Natuurlijk krijg je ook theorielessen, maar je leert de theorie steeds toe te passen in de praktijk. Zo leer je bij ons vooral door te doen. Op het leerplein en het doeplein ontdek je en leer je wat je leuk vindt en word je nóg beter in wat je al kan. In de dans- en theaterzaal en in de multimediaruimte kun je allerlei activiteiten doen die passen bij jouw eigen talenten.

De toekomst is een doe-komst

Dankzij MPower heb jij een grotere kans op het behalen van een diploma, een passende vervolgstudie of werkplek!

Onze school maakt onderdeel uit van NUOVO Scholen. Dit schoolbestuur verzorgt in de stad en regio Utrecht een breed en gevarieerd onderwijsaanbod in het openbaar voortgezet onderwijs. Dat doet NUOVO Scholen op 15 verschillende scholen, op kleine en grotere vestigingen, van vmbo tot gymnasium. Meer weten? Kijk op www.nuovo.eu