Winkelstraat

In de school is een rij van kleine bedrijven naast elkaar, die de leerlingen zelf runnen. Het zijn leerwerkplaatsen waar ze op hun eigen tempo en eigen niveau de eerste stagevaardigheden kunnen leren in een voor hun vertrouwde omgeving.

Het is de trots van het Pouwer College: de Winkelstraat. Midden in het schoolgebouw vind je een echte winkel, werkplaatsen en een restaurant. Hier loop je als leerling je eerste stages, onder begeleiding van een docent. Je ervaart hoe het is om te werken met echte opdrachten van klanten en je leert hoe je klanten te woord moet staan. In onze winkelstraat vind je:

Geen afbeelding geselecteerd

Geen afbeelding geselecteerd

PROeflokaal030: Hier verzorgen leerlingen in de horeca-keuken het eten voor in de kantine en voor het restaurant. Hier maken zij dagelijks vers belegde broodjes klaar en op gezette tijden een heerlijke lunch voor in het restaurant. Dit doen ze onder meer met producten uit eigen tuin. Ook verzorgen zij lunch of diner in het restaurant aan grotere groepen. Dit is op aanvraag.

Ons Winkeltje: Een winkel met tweedehands en nieuwe spullen zoals servies, meubeltjes en boeken. Maar ook producten die gemaakt worden op de verschillende leerwerkplekken in de winkelstraat.

Repro: Dit is een onderdeel van de winkel. Hier wordt naast al het kopieerwerk van docenten ook voor klanten buiten de school kopieer-, lamineer-, inbind- en snijopdrachten uitgevoerd. Ook kunnen docenten hier allerlei kantoorartikelen bestellen.

De Fietszaak: Hier worden kleine reparaties aan fietsen uitgevoerd. Voor klanten uit de buurt maar ook voor leerlingen en docenten van de school.

De Helpende hand: Dit is de facilitaire dienst van de winkelstraat. Leerlingen die hier werken brengen koffie rond, doen de was en voeren zij kleine schoonmaakwerkzaamheden uit in de school. Ook doen zij boodschappen voor de keuken.

De Kopspijker: Hier worden meubels of andere kleine houten producten voor klanten uit de buurt of voor de verkoop in de winkel gemaakt. Klanten komen met een eigen ontwerp of leerlingen denken hier over mee.

De Opknapperij: Hier worden meubels gerepareerd of opgeknapt. De stof van een zitting wordt vervangen, of een tafel krijgt een nieuwe kleur. Ook worden er nieuwe producten van oude materialen gemaakt zoals kussens of knuffels van oude dekens.

Voor vragen over de winkelstraat of producten daarvan kunt u mailen naar: aanvraag@pouwercollege.nl