Ons onderwijs

Bij ons leer je veel door te doen. Je doet zoveel mogelijk zelf ervaring op, zodat je kunt ontdekken wat je talenten zijn; wat je leuk vindt en waar je goed of misschien minder goed in bent.

Bij Pouwer College willen we je helpen om uit te stromen naar arbeid of naar een vervolgopleiding. Met certificaten en ervaring op zak kun je bijvoorbeeld gaan werken in een restaurant, in de bouw, in een verzorgingshuis, bij de groenvoorziening, als gastvrouw of in een winkel.

Werk

Door verschillende stages te lopen, ontdek je welke dingen je al kunt en wat je nog moet leren. Ook ontdek je welke richting het best bij je past. Er zijn op dit moment veel bedrijven die met ons samenwerken die zorgen voor hele leuke stages en uitstroomplekken naar werk.

Vervolgopleiding

Om succesvol door te kunnen stromen naar een vervolgopleiding hebben we een aantal klassen zoals de Pro-vmbo klas waar je nog iets meer in de klas aan taal en rekenen werkt. Door leerlingen op maat te bedienen kunnen we een goede inschatting maken wat de kansen zijn om door te stromen naar een mbo opleiding. Uiteraard bereiden we je ook voor op werk, dus zal je ook in deze klassen nog veel stage lopen, oriënteren en ervaren.

Zelfstandigheid

Hoe moet je op eigen benen staan als je van school gaat? Je leert wat je nodig hebt om zelfstandig te wonen; hoe je moet koken, schoonmaken en rekeningen betalen.

Sociale vaardigheden - omgaan met anderen

Respect voor de mensen en de omgeving waar je woont en werkt vinden we erg belangrijk. Verantwoordelijk zijn voor je eigen gedrag en hoe je omgaat met anderen zijn onderwerpen waar we op school veel aandacht aan besteden.

Vrijetijdsbesteding

Tijdens de vrijetijdsbesteding kun je je talenten ontdekken. Je maakt kennis met verschillende sporten, zoals kickboksen en voetballen. Ook krijg je creatieve vakken als fotograferen, sieraden maken, graffiti spuiten, 3D printen en DJ les.