Ons onderwijs

Bij ons leer je veel door te doen. Je werkt aan levensechte opdrachten van bedrijven. Zo word je goed voorbereid op de beroepspraktijk. Natuurlijk krijg je ook theorielessen, maar je leert de theorie steeds toe te passen in de praktijk. Op het leerplein en het doeplein ontdek je en leer je wat je leuk vindt en word je nóg beter in wat je al kan.

Werk

Wij werken met veel bedrijven samen die zorgen voor hele leuke stages en uitstroomplekken naar werk. Met certificaten en ervaring op zak kun je bijvoorbeeld gaan werken in een restaurant, in de bouw, in een verzorgingshuis, bij de groenvoorziening, als gastvrouw of in een winkel.

Vervolgopleiding

Dankzij de praktijkgerichte leerroute MPower kan je als leerling van het praktijkonderwijs vakken volgen op vmbo-niveau. Want binnen MPower is het onderwijs en de begeleiding afgestemd op jouw talenten, jouw leertempo en jouw mogelijkheden. Je kunt doorstromen naar het mbo als jij daar aan toe bent. En je krijgt de begeleiding die jij nodig hebt.

Zelfstandigheid

Hoe moet je op eigen benen staan als je van school gaat? Je leert wat je nodig hebt om zelfstandig te wonen; hoe je moet koken, schoonmaken en rekeningen betalen.

Sociale vaardigheden - omgaan met anderen

Respect voor de mensen en de omgeving waar je woont en werkt vinden we erg belangrijk. Verantwoordelijk zijn voor je eigen gedrag en hoe je omgaat met anderen zijn onderwerpen waar we op school veel aandacht aan besteden.

Vrijetijdsbesteding

Tijdens de vrijetijdsbesteding kun je je talenten ontdekken. Je maakt kennis met verschillende sporten, zoals kickboksen en voetballen. Ook krijg je creatieve vakken als fotograferen, sieraden maken, graffiti spuiten, 3D printen en DJ les. In de dans- en theaterzaal en in de multimediaruimte kun je allerlei activiteiten doen die passen bij jouw eigen talenten.